Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τι εννοούμε καλή φυσική κατάσταση....

Ο ορισμός της καλής φυσικής κατάστασης προσδιορίζεται ως:
Η ικανότητα ενός ατόμου να ζει ευτυχισμένη και καλά ισορροπημένη ζωή.
Περιλαμβάνει όχι μόνο θέματα φυσικής κατάστασης αλλά επίσης και πνευματικά, συναισθηματικά, κοινωνικά και ψυχικά θέματα. Η καλή φυσική κατάσταση από μόνη της περιλαμβάνει πολλά στοιχεία. Αυτά είναι η δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία και αντοχή. Η δεξιότητα είναι επίσης σημαντική στα σπορ και την άθληση.Είναι κάτι που μαθαίνεται, συνήθως επαναλαμβάνοντας έναν αριθμό από προκαθορισμένες κινήσεις. Ο παράγοντας της δεξιότητας είναι σηματικός προκειμένου να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.


ΔΥΝΑΜΗ

Η δύναμη προσδιορίζεται ως η μέγιστη πίεση που μπορεί να ασκήσει ένας μυς ή ένα σύνολο από μυς σε μία μόνο συστολή. Πρακτικά, ένα άτομα που μπορεί να σηκώσει βάρος 90 κιλών έχει την διπλάσια δύναμη από κάποιον που μπορεί να σηκώσει βάρος 45 κιλών. Έλεγχοι μέτρησης της μυϊκής δύναμης μπορούν να εκτελεστούν χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Η ταχύτητα προσδιορίζεται και μετριέται ως ο χρόνος που χρειάζεται για να κινηθεί ένα μέλος του σώματος ή ολόκληρο το σώμα μεταξύ 2 καθορισμένων σημείων. Μπορεί να καταγραφεί είτε χρονικά είτε , εαν η απόσταση είναι γνωστή, σε μονάδες ταχύτητας.

ΜΥΪΚΗ ΙΣΧΥΣ

Η μυϊκή ισχύς είναι συνδυασμός της δύναμης και της ταχύτητας μιας κίνησης.Μαθηματικά, ισοδυναμεί με την δύναμη που ρυθμίζει την επιτάχυνση ή την δύναμη που ρυθμίζει την ταχύτητα.

ΕΥΛΗΓΙΣΙΑ

Η ικανότητα να κάμπτουμε το σώμα και τα άκρα εύκολα.
Είναι μια όψη της φυσικής κατάστασης που λανθασμένα μερικές φορές παραβλέπεται. Είναι πολύ σημαντική στην πρόληψη τραυματισμών και θα πρέπει να αποτελεί βασικό μέρος του προγράμματος εκπαίδευσης των αθλητών.
Κάποια από τα πιο ελκυστικά θέματα της ευληγισίας είναι:
  • Μπορεί να βελτιώσει την εξάσκηση.
  • Δεν απαιτεί πολύ ενέργεια.
  • Είναι ασφαλής και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό.
  • Είναι ευχάριστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: