Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Χαλβάς σιμιγδαλένιος light



Περιγραφή συνταγής

Γλυκό για όσους κάνουν δίαιτα!Ημερομηνία καταχώρησης συνταγής : Παρασκευή, 30 Ιανουάριος 2009

Συστατικά συνταγής

· 2/3 κούπας ελαιόλαδο

· κούπες χοντρό σιμιγδάλι

· 2 κούπες καστανή ζάχαρη

· 4 κούπες νερό

· 1 ξύλο κανέλας

· 10 καρφιά γαρίφαλο

· Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

· Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες συνταγής

Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Μόλις το σιμιγδάλι καβουρδιστεί ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγη: www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: