Το ρύζι δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, τελικά.
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να βγει το ρύζι σωστό στη υφή και γευστικό. Τα λάθη γίνονται για να μαθαίνουμε. Την επόμενη φορά που θα ετοιμάσεις πιλάφι θα με θυμηθείς.
1. Πριν το μαγείρεμα πρέπει να το ξεπλύνεις καλά. Άφησέ το να μουλιάσει και μετά ακολούθησε τη συνταγή. Το ρύζι περιέχει συνήθως δεκαπλάσια ποσότητα ανόργανου αρσενικού σε σχέση με άλλες τροφές. Το καλό πλύσιμο με νερό απομακρύνει το 57-85% του αρσενικού.
2. Μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία. Το ρύζι δε θέλει βιασύνη, θέλει υπομονή. Άσε το νερό στην κατσαρόλα να βράσει και μόλις ρίξεις το ρύζι χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο. Περιμένεις μέχρι το νερό να απορροφηθεί εντελώς χωρίς να ανακατεύεις διαρκώς.
3. Βράσιμο σε αλατισμένο νερό. Μια από τις κυριότερες ιδιότητες του αμύλου είναι η ζελατινοποίηση. Με τη χρήση του αλατιού αυτό θα αποφευχθεί και το ρύζι θα μαγειρευτεί σωστά.
4. Και το ρύζι χρειάζεται ''ξεκούραση''. Μόλις το βράσεις πρέπει να το αφήσεις τουλάχιστον 15 λεπτά. Βάλε μία πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα και σκέπασε με το καπάκι. Οι υδρατμοί θα απορροφηθούν από την πετσέτα και το ρύζι θα γίνει σπυρωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου